close
Premiera
Zadnjič
Režiser:
Igrajo:
Avdio:
Podnapisi:
Več Več Več Poglej na HBO GO-ju
54695_-_254

OBVESTILO: HBO Adria podaljšuje rok za prijave na "FIRST DRAFT" natečaj

HBO Adria najavlja podaljšanje roka za prijave na "First Draft" natečaj - novi rok je 1. december 2016.

Glede na to, da je veliko scenaristov iz celotne regije izrazilo željo po podaljšanju roka, smo se odločili rok za prijavo podaljšati za dodatnih 15 dni. To je naša podpora vsem tistim, ki so marljivo delali na svojih projektih in potrebujejo še dodatne dneve, da bo njihova prijava na First Draft natečaj resnično popolna.

Hvala za vse dosedanje prijave, kot tudi za tiste, ki še prihajajo.

OSNOVNE INFORMACIJE O NATEČAJU:

Natečaj je odprt za vse scenarije, ki so napisani in po elektronski poti (upload) dostavljeni v skladu s pravili, navedenimi v nadaljevanju. Izvirni scenarij naj bi imel lasten slog in odražal pripovedno kakovost, ki je značilna za blagovno znamko HBO. Zaželeno je poznavanje aktualnih trendov iz sveta 'premium' televizijskih serij; še pomembnejša je spretnost avtorjev, da s svojim glasom govorijo o svetu okrog nas, ne da bi se morali za vsako ceno oklepati trenutnih trendov.

PROSIMO VAS, DA SE NA ''FIRST DRAFT'' NATEČAJPRIJAVITE PREKO RAČUNALNIKATER DAPAZLJIVO PREBERETE FAQ IN POGOJE UPORABE IN PRAVILA ZASEBNOSTI.

Osnovne informacije o natečaju

 • Prijava mora vsebovati celoten scenarij prvega dela tedenske serije v trajanju 30 ali 60 minut. (Ena sezona mora imeti najmanj 4 in največ 13 delov.)
 • Po elektronski poti (upload) je treba predložiti samo scenarij. Ne pošiljajte sinopsisov, osnutkov, opisov likov, slik ali kakršnegakoli drugega pisnega ali slikovnega gradiva.
 • Predložiti je treba samo scenarij za prvi del serije.
 • Upoštevajo se gradiva v standardnem formatu, ki se uporablja v industriji. Primer lahko vidite [TUKAJ]
 • Zgodba mora biti umeščena v današnji čas, na območje regije Adria (v eno ali več držav te regije, ki jo tvorijo Slovenija, Hrvaška, Srbija, Makedonija, Bosna in Hercegovina ter Črna Gora). Drugih omejitev žanra ni. Lahko je tudi kombinacija jezikov regije Adria (slovenski, hrvaški, srbski, makedonski, bošnjaški, črnogorski).
 • Vsak avtor lahko pošlje samo en scenarij.
 • Sprejemajo se izključno izvirna dela. Avtorji morajo imeti polne pravice nad deli, ki jih pošiljajo.
 • Dostavljene scenarije bodo ocenili zaposleni pri podjetju HBO Adria. Imena izbranih avtorjev in kratki opisi njihovih del bodo s soglasjem avtorjev objavljeni na začetni spletni strani natečaja 'First Draft' ter v obvestilu za medije.
 • Odločitev zaposlenih pri podjetju HBO Adria je dokončna, brez možnosti nadaljnje komunikacije v pisni ali kateri drugi obliki.
 • Na natečaj se prijavite z registracijo na spletni strani www.hbo.hr/firstdraft ter s priložitvijo (upload) scenarija v obliki datoteke PDF. Končni rok za prijavo je 1. december 2016 do polnoči.
 • Rezultati natečaja bodo objavljeni na začetni spletni strani natečaja 'First Draft' ter v obvestilu za medije 18. aprila 2017.
 • Scenariji, ki ne bodo v skladu s pravili natečaja, bodo izločeni brez ocenjevanja.
05-11-2016

Spoštovani obiskovalec, to spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez uporabe piškotkov ne bi mogli zagotavljati. Z obiskom in uporabo tega spletnega mesta soglašate s tem, da piškotke naložimo v vaš brskalnik.

Tu lahko izveste več o piškotkih in spremenite svoje nastavitve piškotkovTega sporočila ne kaži več