close
Premiera
Zadnjič
Režiser:
Igrajo:
Avdio:
Podnapisi:
Več Več Več Poglej na HBO GO-ju
53940_-_254
Vir: HBO

Nova HBO serija Westworld že buri duhove

Premiera nove futuristične in šokantne HBO serije Westworld, ki napoveduje naslednje poglavje človeštva, se nam obeta 3. oktobra. Njeni ustvarjalci pravijo, da bo zaradi nje resničnost postala dolgočasna.

To jesen, natančneje 3. oktobra, na HBO prihaja znanstveno-fantastični western Westworld, ki je nadgradnja trilerja Michaela Crichtona iz leta 1973. Gre za popolnoma osveženo različico, katere producenta sta Jonathan Nolan (Person of Interest) in Lisa Joy (Pushing Daisies), ki raziskuje obljubo in hkrati grožnjo umetne inteligence.

Spoznali in simpatizirali boste s čutečimi roboti, ki so pod nadzorom strašljivega gospoda z apatičnim pogledom, ki ga je upodobil Anthony Hopkins. Lahko rečemo, da je prihajajoča futuristično šokantna serija zanimiva sestavljanka filmov Blade Runner, Ex Machina, Black Mirror in Crichtonovega Jurassic Parka.

Preberite si kratek pogovor s producentoma - Jonathanom Nolanom in Liso Joy.

Kaj vas glede serije Westworld najbolj navdušuje?

Jonathan Nolan: Želeli smo prikazati polni obseg naslednjega poglavja človeštva, v katerem nismo mi glavni protagonisti, ampak to vlogo prevzamejo naše kreacije.Serijo smo dolgo čakali. Napovedana je bila že za lansko leto. Kaj je ta dodatni čas prinesel?

Lisa Joy: Serija je zapletena in zelo ambiciozna. Prvo polovico serije smo pisali med snemanji in resnično smo potrebovali čas, da sami sebe dohitimo. Dodatni čas nam je omogočil, da smo res izpilili vse zgodbe, jih dodelali, poglobili vloge. Ko smo se vrnili na snemanje smo imeli že vse napisano, dodelano, kar nam je omogočilo da smo se bolj posvetili sami produkciji in poskrbeli da so zadnji deli izpadli tako kot so bili tudi zamišljeni.

Umetna inteligenca ljudi straši. Napovednik serije prikaže, da so "junaki" androidi in ne ljudje. Obratno kot v originalnem filmu. Smo ga prav razumeli in kaj je tako privlačnega na nečloveški rasi?

Jonathan Nolan: To je tudi razlog za to serijo. Ko sva se še pred snemanjem serije pogovarjala z izvršnim producentom J.J. Abramsom, sva ugotovila, da želimo film obrniti naokoli. Ko govorimo o zavesti jo povežemo z ljudmi, ker smo domnevno edini, ki jo premoremo. Serija podvomi v to. "Gostitelji" ugotovijo, da so izdelani v človeški obliki, vendar se sprašujejo, če je "človečnost" res to k čemur stremijo. Glede na okoliščine s katerimi se soočajo, niti ni presenetljivo, da podvomijo v to, da bi nam bili podobni.

Premiera najnovejše originalne HBO serije Westworld, ki jo spremlja tančica skrivnosti, bo 3. oktobra na HBO-ju in HBO GO-ju.

15-09-2016 | Vir: Entertainment Weekly

Spoštovani obiskovalec, to spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez uporabe piškotkov ne bi mogli zagotavljati. Z obiskom in uporabo tega spletnega mesta soglašate s tem, da piškotke naložimo v vaš brskalnik.

Tu lahko izveste več o piškotkih in spremenite svoje nastavitve piškotkovTega sporočila ne kaži več