close
Premiera
Zadnjič
Režiser:
Igrajo:
Avdio:
Podnapisi:
Več Več Več Poglej na HBO GO-ju
12036_-_254

Hugh Jackman (Intervju) - Sodobni junak

Hugh Jackman je nedvomno eden najbolj šarmantnih, čednih in nadarjenih igralcev na svetu. Ko stopi v sobo, te popolnoma očara, s širokim nasmehom iztegne roko in se rokuje. Seksi je beseda, ki ga ne opiše dovolj. Hugh je prijazen in dobrosrčen. Ta moški skoraj nima napak, razen tega, da je že 12 let srečno poročen z igralko Deborah Lee Furness. Le kako mu je to uspelo, saj se ženske topijo pred njegovimi nogami?
Zelo se trudim, da se oddaljim od vse medijske pozornosti (Hugh Jackman)

‘Zelo se trudim, da se oddaljim od vse medijske pozornosti,’ pravi Jackman. ‘Svoji ženi in otrokom sem predan, poklicu pa se nikoli nisem predajal z občutkom nujnosti. Verjamem, da trdo delo prinaša uspeh. Do sedaj se je vedno vse dobro izteklo.’

‘Poglejte, recimo, kako sem spoznal Deborah Lee. Žensko svojih sanj sem spoznal na snemanju nadaljevanke in življenje se je nato lepo razvijalo. To so bili lepi časi in ta občutek sva zadržala vse do sedaj. Oba sva srečna, da imava krasno življenje in da sva si tako blizu. Jaz sem srečen človek!’

Še ena dobra stvar, ki se mu je pripetila je bilo vodenje podelitve oskarjev. Bil je izjemno eleganten voditelj in njegova otvoritvena pesem ter ples, sta povrnila nekaj zabavniške odličnosti pri vodenju prireditev.

Čeprav njegov epski film Avstralija ni opravičil velikih pričakovanj, je bil trdno prepričan v uspeh filma X-Men Origins: Wolverine, ki je bil premierno prikazan leta 2009. Četrti del uspešne franšize ni le prikazoval Wolverinovega živalskega šarma, temveč je Jackmana katapultiral med najbolj iskane hollywoodske igralce.
Njegova pretekla filma "The Fountain" in "The Prestige" sta mu prinesla veliko kritiške slave, vendar nekoliko manj denarja v kinematografskih blagajnah. Zdaj ko je Wolverine dobil svojo posamično junaško osebnost , ki se razlikuje od ostalih X-junakov, in čudovitega nasprotnika v Sabretoothu, ki ga igra Live Scheriber, bo tudi finančni izkupiček Jackmanu prinesel status mega zvezde, ki so mu jo že dolgo napovedovali.
V pričujočem intervjuju, 40-letni šarmer odkrito govori o svojem zakonu, otrocih in kako se spopada s statusom seks simbola. Jackman večino časa preživi v Avstraliji z ženo in dvema posvojenima otrokoma, Oskarjem in Avo. Pripoveduje o filmu Wolverine in razloži, zakaj se je odločil postati producent filma in kako bo liku Wolverina dodal še več življenjske zgodbe.

V: Hugh, kakšen je zdaj Wolverine? Je zdaj, ko je sam, še bolj zloben, bolj seksi?

JACKMAN: (smeh) Ja, poskusil sem dodati nekaj trdote. Mislim, da se je v zadnjih X-Men filmih malo pomehkužil. Menil sem, da smo se oddaljili od tega, kar Wolverine v resnici je: nevaren tip, ki želi živeti svoje življenje.

V: Ali je bilo vaše nezadovoljstvo z osebnostjo Wolverina razlog, da ste se odločili postati tudi producent filma?

JACKMAN: Želel sem prevzeti odgovornost za razvoj njegove osebnosti. V filmu sem želel biti vseprisoten. Ta film sem razvijal v svoji glavi kar nekaj časa. Film Wolverine raziskuje živalsko naravo naslovnega junaka, ki ima težave z obvladovanjem jeze, enako velja za njegove mutantske kolege Sabretooth (ki ga igra Liev Schreiber), Deadpool (Ryan Reynolds) and Gambit (Taylor Kitsch).

V: Kaj je tisto, kar je za vas kot igralca, najbolj zanimivo pri liku Wolverina?

JACKMAN: Lik me je vedno spominjal na umazanega Harryja ali Han Sola. Po srcu je dober, toda ni prijazen. Ima veliko napak in menim, da je to tisto kar tako zelo privlači ljudi. Bori se s svojo identiteto in željami. Wolverine je bil eden prvih antijunakov v stripih.

V: Kako je izgledalo snemanje filma z režiserjem Gavinom Hoodom in vsemi X-moškimi in ženami?

JACKMAN: Manj smo se poljubljali! (smeh). Bilo je krasno. Gavin Hood je čudovit režiser. Gavin je tudi zelo močna oseba in poseduje globoko razumevanje osebnosti likov in njihovega potovanja. Pri tovrstnih filmih je nujno dobro izdelati like in zgodbo. Njihove posebne sposobnosti in vse ostalo je sicer krasno, vendar to ni bistvo filma. Gre za dobro izpeljane teme, like in njihove notranje boje. Vendarle sem pogrešal Halle Berry! (smeh)

V: Za vse svoje X-Men filme in Avstralijo ste bili vedno v zelo dobri fizični kondiciji. Kako vzdržujete formo?

JACKMAN: Vsako jutro ob zori telovadim 45 minut. In ko grem zjutraj v telovadnico, ne gre le za fizično kondicijo, temveč tudi za stanje duha. Sledim tudi zelo strogi proteinski dieti. Ko sem snemal film Avstralija, sem ugotovil, da so prvi naseljenci imeli podoben prehranski režim. Ko so živeli v divijini, niso veliko jedli, bili so vitki, močni in mišičasti. Ko so zjutraj zbudiš, moraš nekaj v želodcu.

V: Ali imate svojega osebnega trenerja?

JACKMAN : Da. Mike je moj mladostni prijatelj, poznava se od 18-tega leta. Mike je čudovit trener in hkrati najbolj tekmovalen človek na svetu. Reče mi recimo, ‘ Tekmujva do vrat’. Vsekozi me ponižuje, ‘To je patetično. Premagal te bom,’ in ponavlja vse tiste smešne, najstniške opazke. Da, to je najin odnos.'

V : People Magazine vas je razglasil za najbolj seksi moškega na svetu in zaradi svojega izgleda dobivate veliko pohval. Ste bili kot mladenič tisti fant, ki je dobil vsa dekleta?

JACKMAN : (smeh) Nikoli nisem bil ženskar, ki bi preganjal dekleta. Ponavadi mi je bilo nerodno, če so mi dekleta na zabavi posvečala pozornost. Potreboval sem kar nekaj časa, da sem zbral samozavest in dekle povabil na zmenek. Ena izmed prednosti študija igre in umetnosti je bila ta, da si vseskozi obkrožen z lepoticami in zato tako veliko fantov uživa v študiju igre. Če samo pogledaš dekleta, ki stojijo v vrsti za prijavo na fakulteto, ti je vse jasno. Da, zelo sem se zabaval med študijem v Perthu.

V: Znano je, da ste svojo ženo Deborah Lee spoznali, ko je že bila velika zvezdnica in sta skupaj zaigrala v avstralski televizijski seriji ‘Corelli’ (1995).

JACKMAN: Spoznala sva se v avtu, ki naju je peljal na prizorišče snemanja. Ker sva živela v bližini, je že sedela na prednjem sedežu, nosila je sončna očala in izgledala zelo, zelo dobro. V nekem trenutku se je obrnila, vzdignila na kolega, odstranila sončna očala in dejala, ‘Živjo, moje ime Deborrah-Lee. Veseli me, da sva se spoznala’.

Pomislil sem, kako strašno kul je to storila. Sončna očala in vse to, ….

V: Torej je bila ljubezen na prvi pogled?

JACKMAN: (smeh) Takoj sva se zelo privlačila. Nastala je situacija, ki je bila kar smešna in kilšejska, nerodna in otročja, ... Dobil sem prvo večjo igralsko vlogo in se začel zaljubljati v glavno igralko. Poročila sva se čez eno leto in se preselila v New York, saj sem začel dobivati prve ameriške ponudbe za vloge. To je bila za naju in najine otroke čudovita avantura.

V: Ste se kaj spremenili odkar ste postali oče?

JACKMAN: Da, sem. Naučiš se marsikaj o sebi. Menim, da se naučiš tudi nekaj stvari o svojih starših, saj mi žena večkrat reče, ‘ Živjo Chris,’ kot je ime mojemu očetu. Besede, ki prihajajo iz mojih ust so natančni posnetek tega, kar mi je govoril oče in zaklel sem se, da jih jih nikoli ne bom izgovoril svojim otrokom. Najbolj nadležna stvar na svetu. Prav bizarno.

Da, učiš se, predvsem o sebi. Učiš se, kakšen starš želiš postati in zakon se dvigne na povsem novo raven. Ne samo, da se zaljubiš s svojo ženo na povsem drugačen način, zbrati moraš svoje misli o starševstvu, čeprav si morda odrasel v čisto drugačnem okolju in vzpostaviš to združeno platformo. Otroci so v vsakem danem trenutku najčistejši odsev resnice.

V: Ali vam dejstvo, da imate svoje otroke, ste oče in zakonski mož ustvarja pogoje trdnega doma, ki ga sami niste imeli, ker sta se vaša starša ločila?

JACKMAN : Zelo sem zadovoljen, da živim srečno družinsko življenje. Moj oče je moral vzgojiti 5 otrok in nekaj časa smo bili precej nesrečni. Oče je prišel domov šele ob pol sedmih, sedmih in medtem se je zgodilo marsikaj. Sam sem se veliko prepiral s starejšim bratom. Sami smo se morali postavit zase. Oče je imel naporno delo. Večkrat smo zašli v težave, čeprav za to ni bilo razloga. Recimo, brat me je udaril in jaz sem se začel jokati, oče pa je rekel, ‘Nehajta jokati, oba. Nehajta jokati.’

V: Ali ste zamerili materi, da vas je zapustila kmalu po vašem rojstvu?
JACKMAN: Moja mama je bila večkrat bolna. Verjetno je imela poporodno depresijo. Mislim, da niso postavili prave diagnoze. Nisem prepričan. Toda, preživljala je težke čase.

Predstavljam si, da je bila za mamo, ki je bila svobodnega duha, kreativna oseba, selitev v severni podeželski del Sydneyja, zelo osamljena izkušnja. Oče je bil računovodja pri podjetju Price Waterhouse in je veliko delal.

V: Kakšne spomine imate na svoje otroštvo?

JACKMAN: Spomnim se, da sem si želel biti normalen. Seveda sem si želel, da se mama vrne. In dolgo časa sem verjel, da se bo vrnila. Ko sem bil star 12 let, sta se poskusila pobotati, vendar je to trajalo le kratek čas. Ko sta se skušala pobotati, sem si rekel, ‘Saj sem vedel, saj sem vedel, … in ko se ni posrečilo, sem bil zelo jezen. Ločitev v tistih časih ni bila običajna praksa, in bilo je zelo neobičajno, da je mati zapustila družino. Občutil sem veliko sramu. Spomnim se, da so bili ljudje zelo sočutni, toda sam sem občutek sočutja sovražil. Nisem želel takšne pozornosti …

Naučiš se, da se življenje nadaljuje. In vedno sem vedel, da me ima mama rada in nanjo nisem bil nikoli jezen. Ko sem odrasel, sva se pogovorila in uvidel, da v tistem trenutku ni zmogla drugače reševati svojih težav. In zdaj imava dober odnos.

V: Ali je igranje tudi način vašega izražanja in odpravljanje jeze, ki se je nabrala?

JACKMAN: Prijatelji mi pravijo, da sem bil v mladosti vedno zelo vesela oseba in četudi sem imel razloge za jezo, sem z leti ugotovil, celo učitelji igre, niso uspeli priklicati potlačenih čustev, da tega enostavno nimam v sebi. Čutim, da je veliko stvari na svetu za katere lahko živim in zaradi katerih sem srečen.

V: Ali je bilo snemanje filma Avstralija uresničitev igralskih in osebnih ambicij, glede na to, da ste Avstralec?

JACKMAN: To je bila neverjetna izkušnja, ki je vsebovala tudi veliko trdega dela, recimo jahanje in prikaz suverenega obvladovanja konja.

V: In kako ste preživeli te težke trenutke?

JACKMAN: (smeh) Najprej so mi morali najti zelo velikega konja. Sicer bi bil smešen, kot da bi jahal ponija na otroški zabavi. Mislim, da sem imel na snemanju največjega konja na svetu!
V bistvu sem imel štiri konje: enega za galopiranje, enega za zganjanje živine, enega, ki se je postavljal na zadnje noge, in enega na katerem sem sedel in, ki je bil ves čas zadet. Vsaj meni je izgledal zadet! Ta zadnji je bil zelo miren, saj smo morali med jahanjem snemati dialoge. Večina konjev tega nima rada, tega pa ni motilo prav nič!Konec

14-02-2011

Spoštovani obiskovalec, to spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez uporabe piškotkov ne bi mogli zagotavljati. Z obiskom in uporabo tega spletnega mesta soglašate s tem, da piškotke naložimo v vaš brskalnik.

Tu lahko izveste več o piškotkih in spremenite svoje nastavitve piškotkovTega sporočila ne kaži več