close
Premiera
Zadnjič
Režiser:
Igrajo:
Avdio:
Podnapisi:
Več Več Več Poglej na HBO GO-ju
Politika piškotkov
Politika piškotkov
HBO in Cinemax spletnih strani
 
1.         Uporaba piškotkov
Piškotki so male tekstovne datoteke, ki jih na vaš računalnik namestijo spletne strani, katere obiščete. Piškotki se pogosto uporabljajo za namene zagotavljanja delovanja ali bolj učinkovitega delovanja spletnih strani, pa tudi za zagotavljanje spletnih storitev in funkcionalnosti uporabnikom.
Piškotki so lahko „trajni” piškotki ali pa „sejni” piškotki. Trajni piškotek sestoji iz tekstovne datoteke poslane spletnemu brskalniku s strani spletnega strežnika, ki jo spletni brskalnik shrani in ostane veljavna do nastavljenega izteka veljavnosti (v kolikor je uporabnik ne izbriše pred iztekom veljavnosti). Na drugi strani pa je sejni piškotek veljaven do konca uporabnikove seje, ko se spletni brskalnik zapre.
 
2.         Piškotki spletne strani
V spodnji tabeli so opisani različni piškotki spletne strani, ki jih uporabljamo in razlogi zakaj jih uporabljamo.
 
Piškotki
Ime
Funkcija
Iztek veljavnosti
PHP sejni piškotek
PHPSESSID
Ta piškotek je sejni piškotek, ki se uporablja za funkcijo prijave in komentiranja na spletni strani.
ob koncu seje/ob zaprtju brskalnika
Piškotek prikaza sporeda
schedule
 
Ta piškotek je trajni piškotek, ki se uporablja za shranjevanje pogleda sporeda, ki ga izbere uporabnik (horizontalni ali vertikalni) na tej spletni strani.
1 leto
 
Facebook login piškotek
fb_login
 
Ta piškotek je sejni piškotek, ki se uporablja za prijavo na spletno stran s pomočjo facebook uporabniškega računa.
ob koncu seje/ob zaprtju brskalnika
Piškotek programskega sporeda
HBO_vertical_schedule_channel1
 
Ta piškotek je trajni piškotek, ki se uporablja za shranjevanje želenega prikaza sporeda programov na spletni strani, katerega izbere uporabnik.
365 dni
 
 
Popup piškotek
HBOpopupAdv
 
Ta piškotek je trajni piškotek, ki se uporablja za prikazovanje prikaznega okna na naslovnici spletne strani zgolj enkrat v 24 urah.
24 ur
 
Jezikovni piškotek
lang
 
Ta piškotek je trajni piškotek, ki se uporablja za shranjevanje izbranega jezika, v kolikor je izbira jezika na spletni strani mogoča.
1 leto
 
Piškotek internega sporočila
imsg
 
Ta piškotek je trajni piškotek, ki se uporablja za prikazovanje sporočil prijavljenim uporabnikom na spletni strani enkrat na 24 ur.
24 ur
 
 
3.         Piškotki zunanjih spletnih strani/servisov
V spodnji tabeli so opisani piškotki zunanjih spletnih strani/servisov, ki jih uporabljamo in razlogi zakaj jih uporabljamo. Ti piškotki so nameščeni s strani zunanjih spletnih strani/servisov in ne s strani te spletne strani.
 
Piškotki
Ime
Funkcija
Iztek veljavnosti
Storitve Google Analytics
_utma
_utmb
_utmc
_utmz
Ti piškotki so last zunanjih spletnih strani/servisov. Njihova naloga je, da zbirajo podatke o tem, kako uporabniki uporabljajo to spletno stran. Zbrani podatki se uporabljajo za pripravo poročil in izboljševanje spletne strani. Piškotki zbirajo podatke na anonimen način in vključujejo (i) število obiskovalcev spletne strani, (ii) iz kje so prišli obiskovalci na to spletno stran in (iii) strani, ki so jih obiskovalci obiskali na tej spletni strani. Tukaj lahko preverite politiko zasebnosti pri Googlu.
_utma: 2 leti
_utmb: 30 minut
_utmc: ob koncu seje/ob zaprtju brskalnika
_utmz: 6 mesecev
Google Remarketing
_gads
Google je napisal te piškotke z namenom, da bi oglase prikazoval uporabnikom, ki so že prej obiskovali našo spletno stran.
 
Dodatne informacije o Google remarketingu so na voljo na: http://www.google.com/ads/innovations/remarketing.html
Največ 540 dni
Facebook act Ta piškotek je časovna oznaka UNIX sistema, uporablja pa se za merjenje in optimizacijo hitrosti spletne strani (Stefancik, Facebook inženir, Zdnet). Konec sesije
 Facebook  c_user  Ta piškotek se uporablja za shranjevanje ID oznake uporabnika Facebooka.  1 mesec
 Facebook  csm  Ta piškotek je nezanesljiv indikatorski piškotek. Ko se piškotek preveri, se pošlje samo na podlagi varnih zahtev, nezanesljive zahteve pa postanejo dvosmiselne in ni jasno, ali ni nobenega autenfiticiranega uporabnika, ali pa obstaja kakšen uporabnik z varno sesijo. Za rešitev tega problema smo dodali novi piškotek, ki se pošlje na podlagi vseh zahtev. Vrednost tega piškotka je nepomembna. Ko strežnik vidi ta piškotek, ni pa nobenega za preverjanje, se preusmeri na https tako, da lahko vidite piškotek za preverjanje.  1 mesec
 Facebook  Datr  Ta piškotek se uporablja, kadar neki spletni brskalnik pristopi na facebook.com (razen socialnih priključnih okvirjev), da bi nam bil v pomoč pri identificiranju sumljive dejavnosti v zvezi s prijavljanjem in za zavarovanje uporabnika. Na primer, če smo ga uporabili za označevanje sumljivih aktivnosti, kot so neuspeli poskusi prijave in poskusi kreiranja večkratnih spam računov (Facebook.com).  2 leti
 Facebook  fr  Ta piškotek nam omogoča ID brskalnika in skrito različico Facebook identitete prijavljenega uporabnika.  1 mesec
 Facebook  lu  Ta piškotek se uporablja, kadar neki brskalnik prvič obišče facebook.com. Uporablja se za identificiranje tega brskalnika in kot pomoč za zavarovanje oseb, ki uporablja javne računalnike.  2 leti
 Facebook  p  Ta piškotek je piškotek sesije in je znan kot particija uporabniškega kanala. Uporablja se za številne funkcije na spletni stran Facebooka, vključno za obveščanje o klepetalnicah in o tem, kaj se dogaja na strani odjemalca.  Konec sesije
 Facebook  presence
(prisotnost)
 Ta piškotek je piškotek sesije in se uporablja za zadrževanje stanja uporabnikove klepetalnice oziroma, za zaščito odprtih klepetalnic).  Konec sesije
 Facebook  s, xs  Ti piškotki vsebujejo več informacij:

- prvi del je neka dvomestna številka, ki predstavlja številko sesije;

- drugi del je tajni ključ sesije;

- tretji oz. opcijski del je zaščitna oznaka (zastavica), ki se uporablja, če je uporabnik omogočil funkcijo varnega brskanja.

 2 leti
 
 
4.         Onemogoči piškotke
 
 
Kliknite na gumb zgoraj in onemogočite piškotke te spletne strani. S klikom na gumb ne boste onemogočili piškotkov zunanjih spletnih strani/servisov. Za izbris slednjih morate spremeniti nastavitve brskalnika glede piškotkov po spodaj opisanih navodilih.
Če onemogočite piškotke spletne strani, potem funkcije opisane pod točko 2. ne bodo delovale, dokler piškotkov zopet ne omogočite.
 
5.         Spremeni nastavitve piškotkov v vašem spletnem brskalniku
 
Večina spletnih brskalnikov dovoljuje nadzor nad zgoraj navedenimi piškotki preko nastavitev spletnega brskalnika. Če želite izvedeti več o piškotkih, vključno s tem kako videti, katere piškotke imate nastavljene in kako jih upravljati ter izbrisati, obiščite www.aboutcookies.org ali www.allaboutcookies.org.
Če ne želite, da vas spremlja storitev Google Analytics obiščite http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
Če spremenite nastavitve v vašem spletnem brskalniku, potem mogoče funkcije opisane pod točko 3. ne bodo na razpolago.
 
6.         Piškotki in osebni podatki
 
Piškotki ne vsebujejo podatkov, ki vas osebno določajo. Osebni podatki, ki jih shranjujemo o vas so lahko povezani z informacijami shranjenimi v oziroma pridobljenimi od PHP sejnega piškotka.
 
7.         Politika zasebnosti in piškotkov
 
Ta politika piškotkov predstavlja neločljiv del Pogojev uporabe in Politike zasebnosti te spletne strani. Za Pogoje o uporabi in zasebnosti kliknite tukaj.
 
8.         Kontaktirajte nas
                         
HBO Holding zrt. je lastnik in upravljalec te spletne strani.
 
Če imate kakršnokoli vprašanje o naših piškotkih ali o tej politiki piškotkov, nas prosim kontaktirajte:
 
(a)             napišite elektronsko sporočilo na: onlinesupport@hbo.hu 
 
(b)             pošljite pošto na: H-1026 Budapest, Riadó utca 5